Tesisimizde sadece erken hasat soğuk sıkım organik zeytinyağı üretmekteyiz. Zeytinyağının yüksek kalitede olabilmesi için, ağaç bakımından başlayarak muhafaza koşullarına kadar takip edilmesi gereken hususları özenle yerine getirmekteyiz. Kaliteden ödün vermemek için zeytinin sorumluluğunu henüz dalında iken almakta ve zeytinlerin tadını, kokusunu ve nefasetini korumak amacıyla üretim aşamalarını, kimyevi veya herhangi başka bir katkı maddesi kullanmadan, hijyene özel ihtimam göstererek, sabır ve sevgiyle uygulamaktayız.
Ağaçlarımıza gereken özeni gösterir ve onları yetiştirirken asla kimyasal zirai ilaç kullanmayız. Hasatta geleneksel olarak kullanılan sırıkla dallara vurarak toplama yöntemi ağaca zarar vereceğinden zeytinleri elle ve titreşimli hasat makinaları ile toplar ve sadece ağaçtaki zeytinleri kullanırız. Yere düşen zeytinleri ise fabrikamızda işleme almayız.
Meyveler toplandıktan sonra, toplanmayla üretime alınmaları arasındaki süre kaliteyi önemli ölçüde etkilemektedir. Henüz tam olgunlaşmamış zeytinlerin toplanmasına erken hasat denir. Eylül başında zeytinler halen yeşilken sabahtan toplanırlar ve aynı gün, birkaç saat içinde sıkılmaya götürülürler. Erken hasat zeytinlerden daha sağlıklı ve yeşil bir yağ ortaya çıkar. Zeytin dalından koparıldıktan sonra ideal olarak 4-6 saat içinde sıkılmalıdır çünkü zeytin bekledikçe vereceği yağın kalitesi, nefaseti, ve içerisindeki istenen faydalı vitamin ve anti-oksidanlar azalır, istenmeyen serbest yağ asitleri ise yükselir.